Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Smuid

Gemakkelijk energie vergelijken in Smuid? Aan de hand van de energievergelijker check je snel en simpel alle interessante energieleveranciers zoals Essent & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Smuid de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op energiehunter.be belangrijke informatie over topics zoals energiebelastingen en handige bespaartips. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Smuid?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Smuid. Dit loopt van Lampirus tot en met Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Smuid is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Smuid, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de vergelijkingstool zoekt men moeiteloos een contract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Smuid

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Smuid is Gaselwest Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Libin is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Smuid

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 32,90%
 • Postcode: 6890
 • Mazout consumptie: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-smuid

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Smuid gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 + 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder contract lees je voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Smuid, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Smuid


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Smuid. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Smuid. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en ook Trevion. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Smuid vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Smuid en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Smuid

Bijna alle leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Smuid. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Smuid vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Libin bestaan er diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6890. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus prijzen.