Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Libin

Op je gemak energie vergelijken in Libin? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle interessante bedrijven als bijv. Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Libin de laagste prijs hanteert. Voorts check je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als energieaansluitingen en salderen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Libin?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Libin. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Simogel. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Libin is in februari 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Libin, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Libin

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Libin betreft Simogel. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Libin wordt transport van het aardgas beheerd door Simogel. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Libin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 0,182%
 • Postcode: 6890
 • Verbruik Mazout: 2920 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-libin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Libin is dat gemiddeld 1570 m3 plus 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket bekijk je informatie als soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Libin, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.belpower.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Libin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €325 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Libin. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Libin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Bedrijven als OCTA+, Essent en ook Energie 2030. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Libin vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Libin en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Libin

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Libin. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Libin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Libin kennen we allerlei projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6890. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente