Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Redu

Snel online energie vergelijken in Redu? Via onze website tref je supersnel alle grote maatschappijen zoals Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Redu prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Redu?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Redu. Dat gaat van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Gaselwest Wallonie. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Redu voor jou is? Geef gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Redu, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool bekijken jullie probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Redu

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Redu heet Gaselwest Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Libin is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Wallonie. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Redu

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 32,80%
 • Postcodegebied: 6890
 • Aantal mazout liters: 1840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-redu

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Redu gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 + 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zoek jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Redu, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Redu


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €305 besparen. Echter, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Redu. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Redu. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare partij. Bedrijven als Luminus, Essent + Elegant. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Redu vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Redu en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Redu

Het gros van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Redu. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Redu vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Libin onderscheiden we meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6890. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen.