Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Straimont

Eenvoudig energie vergelijken in Straimont? Via energiehunter.be check je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders zoals Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Straimont het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als bijv. energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herbeumont
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 230,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Straimont?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Straimont. Dit loopt van Engie tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Straimont is in juni 2024? Vul moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Straimont, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de vergelijkingstool detecteer jij probleemloos een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Straimont

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Straimont is Gaselwest Wallonie. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herbeumont wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Wallonie. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Straimont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Herbeumont
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 32,50%
 • Centrale postcode: 6887
 • Verbruik Mazout: 1810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-straimont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Straimont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zoek je details aangaande herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Straimont, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Denk aan www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Straimont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Straimont. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Straimont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt je betreffende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Straimont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Straimont en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Straimont

Het merendeel van de aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Straimont. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Straimont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Herbeumont onderscheiden we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6887. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie prijzen.