Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cugnon

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Cugnon? Dankzij de Energiehunter achterhaal je supersnel alle grote bedrijven als bijv. Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Cugnon voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertrix
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Cugnon?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Cugnon. Van Engie tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cugnon voor jou is? Geef snel de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Cugnon, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de energievergelijker achterhaal je eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Cugnon

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Cugnon heet Gaselwest Wallonie. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bertrix wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Cugnon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertrix
 • CV Merk: Wolf
 • Groene stroom: 32,10%
 • Postcodegebied: 6880
 • Gem. mazout: 1770 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-cugnon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Cugnon is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 en 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket tref jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Cugnon, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.lampiris.be + www.eni.com. Jouw aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Cugnon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €385 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Cugnon. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Cugnon. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Eni. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Cugnon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Cugnon en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Cugnon

Het gros van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Cugnon. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Cugnon vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Bertrix onderscheiden we allerlei acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6880. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy duurzame energie.