Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arville

Gemakkelijk energie vergelijken in Arville? Middels onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Essent & Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Arville de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over topics als bijv. energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Hubert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Arville?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Arville. Dit varieert van Lampirus tot en met Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arville is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Arville, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool checken jullie verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Arville

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Arville betreft Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Saint-Hubert wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Arville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Hubert
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 31,50%
 • Postcodegebied: 6870
 • Gem. mazout: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-arville

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Arville bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 en 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zoek jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Arville, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Arville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 korting realiseren. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Arville. Dan is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Arville. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Watz. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Arville vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Arville en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Arville

Veel bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Arville. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Arville vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Saint-Hubert zijn er diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6870. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.