Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fays-Les-Veneurs

Gemakkelijk energie vergelijken in Fays-Les-Veneurs? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als bijv. Eneco en Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Fays-Les-Veneurs voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken als bijv. stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fays-Les-Veneurs?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Fays-Les-Veneurs. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fays-Les-Veneurs voor jou is? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Fays-Les-Veneurs, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de tarievenvergelijker ontdek jij probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fays-Les-Veneurs

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Fays-Les-Veneurs betreft Gaselwest Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Paliseul is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Fays-Les-Veneurs

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • Populaire CV: Sime
 • Groene energie: 31,00%
 • Hoofdpostcode: 6856
 • Mazout consumptie: 1660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-fays-les-veneurs

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Fays-Les-Veneurs gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract achterhaal je specificaties m.b.t. type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fays-Les-Veneurs, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be of www.aspiravi.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Fays-Les-Veneurs


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Fays-Les-Veneurs. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Fays-Les-Veneurs. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste leverancier. Denk aan Eneco, Essent en Poweo. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Fays-Les-Veneurs vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Fays-Les-Veneurs en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Fays-Les-Veneurs

Bijna alle maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Fays-Les-Veneurs. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Fays-Les-Veneurs vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Paliseul zijn er steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6856. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant vergelijken.