Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opont

Gemakkelijk energie vergelijken in Opont? Met behulp van deze website tref je gemakkelijk alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Opont prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je via de Energiehunter praktische informatie over items als het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Paliseul
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Opont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Opont. Dat gaat van Poweo tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opont is voor jouw situatie? Geef direct de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Opont, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels filters in de tarievenvergelijker checkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Opont

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Opont heet Gaselwest Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Paliseul valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Opont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Paliseul
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 30,80%
 • Postcode: 6852
 • Mazout: 1640 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-opont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Opont is het gemiddelde verbruik ong. 1575 m3 + 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle pakketten tref je gegevens zoals soort energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Opont, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.poweo.be. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Opont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €310 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Opont. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Opont. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of Antargaz. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Opont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Opont en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Opont

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Opont. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Opont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Paliseul zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6852. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Lampirus vergelijken.