Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Longlier

Op je gemak energie vergelijken in Longlier? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als o.a. Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Longlier de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over topics als wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Longlier?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Longlier. Dat gaat van Essent tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Simogel. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Longlier is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Longlier, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Longlier

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Longlier is Simogel. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Neufchâteau valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Simogel. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Longlier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene stroom: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 6840
 • Verbruik Mazout: 1580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-longlier

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Longlier is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 & 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij alle pakketten vind jij specificaties als type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Longlier, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Longlier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Longlier. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Longlier. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Poweo. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Longlier vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Longlier en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Longlier

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Longlier. Echter kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Longlier vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Neufchâteau zien we allerlei stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6840. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent vergelijken.