Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandvoir

Gemakkelijk energie vergelijken in Grandvoir? Aan de hand van onze website achterhaal je eenvoudig alle erkende aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Grandvoir de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en zakelijke energie. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Grandvoir?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Grandvoir. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Simogel. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandvoir is op dit moment? Voer hierna de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Grandvoir, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Grandvoir

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grandvoir heet Simogel. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Neufchâteau valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Simogel. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Grandvoir

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 29,90%
 • Hoofdpostcode: 6840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-grandvoir

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Grandvoir gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 & 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten werken door in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk pakket tref jij voorwaarden als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Grandvoir, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Grandvoir


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €350 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Grandvoir. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Grandvoir. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw toekomstige leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Antargaz. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grandvoir vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Grandvoir en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Grandvoir

De meeste leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Grandvoir. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Grandvoir vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Neufchâteau bestaan er tegenwoordig vele plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6840. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo diensten.