Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sensenruth

Op je gemak energie vergelijken in Sensenruth? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sensenruth het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op onze website handige info over thema’s als tarieven en variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sensenruth?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Sensenruth. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sensenruth is? Voer hieronderjouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sensenruth, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in onze vergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sensenruth

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Sensenruth heet Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bouillon valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Simogel. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Sensenruth

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 29,30%
 • Postcodegebied: 6832
 • Verbruik Mazout: 3000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-sensenruth

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sensenruth is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In algemene zin is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk contract achterhaal je voorwaarden over soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sensenruth, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sensenruth


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €370 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Sensenruth. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sensenruth. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent en Energie 2030. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sensenruth vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sensenruth en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sensenruth

Een groot deel van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Sensenruth. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Sensenruth vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Bouillon bestaan er nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6832. In deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus diensten.