Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Devant-Orval

Eenvoudig energie vergelijken in Villers-Devant-Orval? Aan de hand van de Energiehunter check je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen zoals Luminus & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Villers-Devant-Orval de scherpste prijs kan bieden. Daarbij check je via onze vergelijker handige info over onderwerpen zoals onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Villers-Devant-Orval?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Villers-Devant-Orval. Dit varieert van Lampirus tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Devant-Orval voor jou is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Villers-Devant-Orval, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in de tarievenvergelijker check jij gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Villers-Devant-Orval

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Villers-Devant-Orval betreft Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Florenville is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Villers-Devant-Orval

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel groen: 28,70%
 • Centrale postcode: 6823
 • Mazout verbruik: 2940 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-villers-devant-orval

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Villers-Devant-Orval is dat gemiddeld 1470 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen vind je voorwaarden aangaande soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Villers-Devant-Orval, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.wasewind.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Villers-Devant-Orval


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Villers-Devant-Orval. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Villers-Devant-Orval. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris + Aspiravi. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-Devant-Orval vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Villers-Devant-Orval en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Villers-Devant-Orval

Tal van energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Villers-Devant-Orval. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Villers-Devant-Orval vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Florenville onderscheiden we vele plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6823. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo energie.