Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sainte-Cécile

Direct energie vergelijken in Sainte-Cécile? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Sainte-Cécile prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over items als energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sainte-Cécile?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sainte-Cécile. Van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juni 2024 is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sainte-Cécile is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sainte-Cécile, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de prijzenvergelijker vindt men moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sainte-Cécile

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Sainte-Cécile is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Florenville is de netbeheerder van het gas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Sainte-Cécile

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • Populair merk: Bulex
 • Groene energie: 28,50%
 • Postcodegebied: 6820
 • Gem. mazout: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sainte-cecile

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sainte-Cécile ligt dit gemiddeld op 1460 m3 & 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket zie je voorwaarden m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sainte-Cécile, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sainte-Cécile


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €390 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Sainte-Cécile. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sainte-Cécile. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Antargaz. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sainte-Cécile vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sainte-Cécile en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Sainte-Cécile

Het gros van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Sainte-Cécile. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Sainte-Cécile vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Florenville bestaan er allerlei plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6820. In deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy energie.