Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Termes

Snel online energie vergelijken in Termes? Via www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle bekende aanbieders als bijv. Eneco & Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Termes de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de energievergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Termes?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Termes. Dat loopt van Essent tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Termes is voor jouw verbruik? Vul hieronderjouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Termes, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker check je simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Termes

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Termes is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chiny is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Termes

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 28,20%
 • Centrale postcode: 6813
 • Mazout consumptie: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-termes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Termes is dat gemiddeld 1445 m3 + 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder abonnement zoek je voorwaarden als type stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Termes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Termes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €315 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Termes. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Termes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt de aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of Comfort Energy. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Termes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Termes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Termes

Bijna alle energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Termes. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Termes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Chiny bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6813. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega energie.