Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chiny

Zonder problemen energie vergelijken in Chiny? Middels energiehunter.be check je probleemloos alle grote aanbieders zoals Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Chiny de beste deal heeft! Bovendien verzamel je via de energievergelijker praktische info over thema’s als o.a. maatschappijen en salderen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Chiny?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Chiny. Van Engie tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chiny is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Chiny, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in onze vergelijker achterhaal jij probleemloos een energieproduct dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Chiny

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Chiny betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Chiny is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Chiny

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 0,394%
 • Postcodegebied: 6810
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-chiny

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Chiny gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 & 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder abonnement zoek je specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Chiny, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Chiny


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €260 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Chiny. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Chiny. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste partij. Denk aan OCTA+, ENGIE of ZENO. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Chiny vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Chiny en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Chiny

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Chiny. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Chiny vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Chiny bestaan er tegenwoordig diverse stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6810. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente