Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aubange

Zonder problemen energie vergelijken in Aubange? Geholpen door de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle relevante bedrijven als Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Aubange het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als bijv. energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aubange
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Aubange?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aubange. Dit varieert van Antargaz tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aubange is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Aubange, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de Energiehunter bekijken jullie simpel en snel een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aubange

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Aubange betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aubange is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Aubange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Aubange
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel groen: 0,392%
 • Postcode: 6790
 • Mazout: 2810 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-aubange

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Aubange is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en nog eens 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref jij info over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Aubange, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Aubange


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €335 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aubange. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Aubange. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je aankomende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Aspiravi. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Aubange vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Aubange en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Aubange

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Aubange. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Aubange vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Aubange zien we meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6790. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Essent duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente