Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Athus

Eenvoudig energie vergelijken in Athus? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je eenvoudig alle grote energie aanbieders zoals Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Athus de beste deal heeft! Tevens lees je op onze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als tarieven en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aubange
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Athus?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Athus. Dit loopt van Lampirus tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Athus is in juli 2024? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Athus, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Athus

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Athus is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Aubange wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Athus

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Aubange
 • CV ketel: Cenvax
 • Aandeel groen: 26,80%
 • Postcodegebied: 6791
 • Verbruik Mazout: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-athus

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Athus bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 en 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Veelal loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement zoek je specificaties over type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Athus, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en www.zeno.be. De betreffende energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Athus


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Athus. In dat geval bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Athus. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de aankomende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of ZENO. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Athus vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Athus en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Athus

Het merendeel van de leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Athus. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Athus vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Aubange zien we diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6791. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ juli 2024.