Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Habergy

Direct energie vergelijken in Habergy? Aan de hand van deze website ontdek je snel en simpel alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Habergy de laagste prijs biedt. Tevens vind je op onze website handige informatie over zaken zoals leveranciers en salderen. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Messancy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Habergy?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Habergy. Dit varieert van Antargaz tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Habergy is in juni 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Habergy, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter zoek jij gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Habergy

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Habergy heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Messancy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Habergy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Messancy
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene stroom: 26,70%
 • Hoofdpostcode: 6782
 • Verbruik stookolie: 2740 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-habergy

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Habergy ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3460 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder pakket lees jij data over type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Habergy, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Habergy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €345 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Habergy. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Habergy. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of Antargaz. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Habergy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Habergy en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Habergy

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Habergy. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Habergy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Messancy kennen we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6782. In de regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco juni 2024.