Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wolkrange

Direct energie vergelijken in Wolkrange? Dankzij onze vergelijker tref je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wolkrange voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op deze pagina handige info over zaken als de overstapservice en handige bespaartips. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Messancy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wolkrange?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Wolkrange. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wolkrange is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Wolkrange, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wolkrange

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Wolkrange betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Messancy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Wolkrange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Messancy
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 26,50%
 • Hoofdpostcode: 6780
 • Mazout verbruik: 2720 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-wolkrange

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Wolkrange gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle contracten vind jij gegevens zoals soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wolkrange, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wolkrange


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €255 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wolkrange. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wolkrange. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aankomende energie-organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wolkrange vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wolkrange en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wolkrange

Het gros van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Wolkrange. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wolkrange vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Messancy bestaan er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6780. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie juli 2024.