Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hondelange

Eenvoudig energie vergelijken in Hondelange? Middels de Energiehunter vind je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Hondelange de laagste prijs biedt. Daarbij vind je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als maatschappijen en verschillende contractsoorten. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Messancy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hondelange?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hondelange. Dat gaat van Antargaz tot Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hondelange is op dit moment? Geef vlug de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Hondelange, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filters in de prijzenvergelijker detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hondelange

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hondelange heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Messancy wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Hondelange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Messancy
 • CV Merk: AWB
 • Groene stroom: 26,40%
 • Centrale postcode: 6780
 • Mazout: 2710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-hondelange

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Hondelange is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 & 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder contract zie je specificaties over type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hondelange, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Hondelange


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €280 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigtip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Hondelange. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Hondelange. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt de aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Essent of Aspiravi. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hondelange vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hondelange en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hondelange

Bijna alle energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Hondelange. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Hondelange vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Messancy bestaan er tegenwoordig allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6780. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz overstappen.