Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Messancy

Meteen energie vergelijken in Messancy? Met behulp van onze website tref je gemakkelijk alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Messancy de beste deal heeft! Verder lees je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s als energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Messancy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Messancy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Messancy. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Messancy is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Messancy, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tarievenvergelijker ontdek je eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Messancy

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Messancy betreft Ieh. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Messancy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Messancy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Messancy
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 0,391%
 • Hoofdpostcode: 6780
 • Mazout verbruik: 2800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-messancy

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Messancy gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 + 3505 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle contracten bekijk jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Messancy, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.antargaz.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Messancy


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €255 besparen. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Messancy. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Messancy. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Antargaz. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Messancy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Messancy en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Messancy

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Messancy. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Messancy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Messancy bestaan er verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6780. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente