Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Léger

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Saint-Léger? Via deze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Saint-Léger voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en concrete energiebespaartips. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Léger
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Léger?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Saint-Léger. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Léger is in maart 2024? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Saint-Léger, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Léger

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Saint-Léger betreft Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Saint-Léger valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Saint-Léger

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Léger
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 0,386%
 • Hoofdpostcode: 6747
 • Mazout verbruik: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-saint-leger

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Saint-Léger ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement vind jij specificaties over soort energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-Léger, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Léger


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €345 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Saint-Léger. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Léger. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Onder andere Eneco, Lampiris en Energie 2030. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Saint-Léger vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Saint-Léger en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saint-Léger

Het merendeel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Saint-Léger. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Léger vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Saint-Léger onderscheiden we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6747. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente