Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Attert

Op je gemak energie vergelijken in Attert? Via onze website tref je gemakkelijk alle interessante aanbieders als o.a. Eneco & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Attert de laagste prijs biedt. Verder vind je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s zoals leveranciers en variabele of vaste tarieven. Voorts geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Attert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Attert?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Attert. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Attert is voor jouw verbruik? Geef direct jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool check je snel de goedkoopste energieleverancier van Attert, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in de tool detecteer jij moeiteloos een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Attert

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Attert heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Attert valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Attert

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Attert
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,382%
 • Hoofdpostcode: 6717
 • Mazout verbruik: 2710 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-attert

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Attert bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket tref je data aangaande type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Attert, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Attert


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €300 winst geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Attert. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Attert. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe partij. Bijv. Luminus, Essent en Ebem. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Attert vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Attert en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Attert

Het gros van de energieleveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Attert. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Attert vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Attert zien we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6717. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente