Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bertogne

Op je gemak energie vergelijken in Bertogne? Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je supersnel alle interessante leveranciers als Engie & Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Bertogne de laagste prijs biedt. Tevens lees je op deze pagina bruikbare info over zaken als bijv. energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bertogne?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Bertogne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bertogne is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bertogne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bertogne

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Bertogne is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bertogne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Bertogne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertogne
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,379%
 • Centrale postcode: 6687
 • Mazout consumptie: 2680 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-bertogne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Bertogne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk jij data m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bertogne, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bertogne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €375 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: maak een sport van het overstappen in Bertogne. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Bertogne. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of Energie 2030. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bertogne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bertogne en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bertogne

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Bertogne. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Bertogne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Bertogne bestaan er diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6687. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente