Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaux-Sur-Sûre

Gemakkelijk energie vergelijken in Vaux-Sur-Sûre? Door gebruik te maken van deze website tref je moeiteloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vaux-Sur-Sûre voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je op deze website nuttige info info over items als de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 220,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vaux-Sur-Sûre?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Vaux-Sur-Sûre. Van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaux-Sur-Sûre is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Vaux-Sur-Sûre, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties maken in de tool detecteer jij verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vaux-Sur-Sûre

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Vaux-Sur-Sûre betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Vaux-Sur-Sûre

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 0,375%
 • Postcode: 6640
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-vaux-sur-sure

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Vaux-Sur-Sûre is dat gemiddeld 1430 m3 & 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Bij alle abonnementen check jij details aangaande type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vaux-Sur-Sûre, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be of www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vaux-Sur-Sûre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €295 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vaux-Sur-Sûre. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vaux-Sur-Sûre. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vaux-Sur-Sûre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vaux-Sur-Sûre en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vaux-Sur-Sûre

De meeste aanbieders bieden onderhand groene stroom in Vaux-Sur-Sûre. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Vaux-Sur-Sûre vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Vaux-Sur-Sûre bestaan er vele stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6640. In deze buurt kan je soms heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente