Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hompré

Op je gemak energie vergelijken in Hompré? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als o.a. Mega & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Hompré de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hompré?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Hompré. Dit varieert van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hompré is voor jouw situatie? Geef vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hompré, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hompré

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hompré is Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vaux-Sur-Sûre valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Hompré

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vaux-Sur-Sûre
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 19,90%
 • Hoofdpostcode: 6640
 • Mazout consumptie: 2060 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-hompre

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Hompré is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en nog eens 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder pakket tref jij details als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hompré, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be en www.eni.com. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hompré


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Hompré. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hompré. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Comfort Energy. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hompré vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hompré en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hompré

Een groot deel van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Hompré. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Hompré vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Vaux-Sur-Sûre zijn er vele projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6640. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz.