Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Longvilly

Zonder problemen energie vergelijken in Longvilly? Via onze vergelijker vind je moeiteloos alle bekende leveranciers als bijv. Engie & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Longvilly prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op deze website handige informatie over thema’s als overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bastogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Longvilly?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Longvilly. Dit varieert van Lampirus tot en met Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 25 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Longvilly is voor jouw situatie? Geef hieronderde eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Longvilly, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de tarievenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Longvilly

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Longvilly is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bastogne is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Longvilly

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bastogne
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 19,30%
 • Postcodegebied: 6600
 • Verbruik stookolie: 2000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-longvilly

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Longvilly bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 en nog eens 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle pakketten achterhaal je gegevens zoals type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Longvilly, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de aanbieder. Bijv. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Longvilly


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Longvilly. Dan is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Longvilly. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris + Eni. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Longvilly vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Longvilly en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Longvilly

Veel leveranciers leveren momenteel groene stroom in Longvilly. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Longvilly vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Bastogne bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6600. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie.