Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandglise

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grandglise? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Grandglise de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op deze website nuttige info info over thema’s als bijv. de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grandglise?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Grandglise. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiebedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandglise is in juli 2024? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Grandglise, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Aan de hand van filteren in de tool check je moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grandglise

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Grandglise heet Ieh. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beloeil is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Grandglise

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 19,10%
 • Postcodegebied: 7973
 • Verbruik Mazout: 1980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-grandglise

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Grandglise is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 plus 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen achterhaal jij specificaties aangaande soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grandglise, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Grandglise


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Grandglise. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Grandglise. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Ebem. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Grandglise vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grandglise en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Grandglise

Veel leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Grandglise. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Grandglise vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Beloeil zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7973. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo prijzen juli 2024.