Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramegnies

Direct energie vergelijken in Ramegnies? Geholpen door deze website tref je moeiteloos alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ramegnies het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je op onze website handige informatie over zaken zoals overstappen en verschillende contractsoorten. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ramegnies?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Ramegnies. Van Antargaz tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramegnies is voor jouw situatie? Geef direct de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Ramegnies, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker detecteert men probleemloos een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ramegnies

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Ramegnies is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Beloeil wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Ramegnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 18,50%
 • Postcode: 7971
 • Mazout verbruik: 1920 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ramegnies

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Ramegnies is dat gemiddeld 1575 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote energie aanbieders. Bij ieder pakket zie jij details als soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ramegnies, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be en ook www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ramegnies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €370 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ramegnies. Dan is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ramegnies. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ramegnies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ramegnies en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ramegnies

Het gros van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Ramegnies. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Ramegnies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Beloeil kennen we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7971. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus prijzen juli 2024.