Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongre-Notre-Dame

Snel online energie vergelijken in Tongre-Notre-Dame? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle interessante aanbieders als OCTA+ en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Tongre-Notre-Dame het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op deze pagina waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chièvres
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tongre-Notre-Dame?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Tongre-Notre-Dame. Dit loopt van Poweo tot aan OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 tellen we ruim 40 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongre-Notre-Dame is die past bij jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Tongre-Notre-Dame, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de tool achterhaalt men gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tongre-Notre-Dame

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Tongre-Notre-Dame heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chièvres is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Tongre-Notre-Dame

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chièvres
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 18,30%
 • Centrale postcode: 7951
 • Gem. mazout: 1900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-tongre-notre-dame

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Tongre-Notre-Dame is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 en 3470 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement lees je info aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tongre-Notre-Dame, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tongre-Notre-Dame


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tongre-Notre-Dame. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tongre-Notre-Dame. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, Essent + ZENO. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tongre-Notre-Dame vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tongre-Notre-Dame en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Tongre-Notre-Dame

Een aanzienlijk deel van de aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Tongre-Notre-Dame. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Tongre-Notre-Dame vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Chièvres zien we steeds meer plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7951. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco prijzen juli 2024.