Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chièvres

Direct energie vergelijken in Chièvres? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle erkende leveranciers zoals Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Chièvres prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics zoals gastarieven en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chièvres
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Chièvres?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Chièvres. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 20 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energieleveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chièvres is op dit moment? Geef hierna jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Chièvres, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Chièvres

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Chièvres heet Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chièvres valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Chièvres

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chièvres
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 0,37%
 • Hoofdpostcode: 7950
 • Mazout consumptie: 2590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-chievres

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Chièvres is dat gemiddeld 1405 m3 & 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket lees jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Chièvres, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Chièvres


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €260 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Chièvres. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Chièvres. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, Essent en Ebem. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chièvres vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Chièvres en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Chièvres

Bijna alle aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Chièvres. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Chièvres vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Chièvres kennen we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7950. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente