Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ellezelles

Direct energie vergelijken in Ellezelles? Via de energievergelijker doorzoek je supersnel alle verkrijgbare leveranciers zoals Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ellezelles voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ellezelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ellezelles?

We zien meer en meer energieleveranciers in Ellezelles. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ellezelles is in maart 2024? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ellezelles, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in de energievergelijker vinden jullie probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ellezelles

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Ellezelles betreft Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ellezelles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Ellezelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ellezelles
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 0,366%
 • Postcodegebied: 7890
 • Mazout verbruik: 2550 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-ellezelles

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ellezelles is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 plus 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen check jij details als soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ellezelles, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ellezelles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €370 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Ellezelles. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ellezelles. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw aankomende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe partij. Zoals Eneco, ENGIE + Eni. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De gekozen aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ellezelles vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ellezelles en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ellezelles

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Ellezelles. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Ellezelles vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Ellezelles zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7890. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente