Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wodecq

Snel online energie vergelijken in Wodecq? Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wodecq prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als gastarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ellezelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wodecq?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wodecq. Dit varieert van Poweo tot Watz, de keuze is enorm. Hedendaags zijn het zo’n 30 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wodecq is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wodecq, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de vergelijkingstool ontdekt men moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wodecq

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Wodecq heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ellezelles is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Wodecq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ellezelles
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel groen: 37,00%
 • Centrale postcode: 7890
 • Mazout consumptie: 1560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-wodecq

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Wodecq ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Gewoonlijk is het slim om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk contract vind jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wodecq, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.luminus.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wodecq


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €280 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wodecq. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wodecq. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wodecq vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wodecq en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wodecq

Een groot deel van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Wodecq. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Wodecq vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Ellezelles zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7890. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus vergelijken.