Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bauffe

Gemakkelijk energie vergelijken in Bauffe? Geholpen door www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bauffe de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op onze website praktische info over thema’s als gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lens
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bauffe?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bauffe. Dit varieert van Eneco tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bauffe is voor jouw situatie? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Bauffe, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filters in de Energiehunter detecteert men probleemloos een energie-abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bauffe

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bauffe heet Ieh. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lens is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Bauffe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lens
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 36,50%
 • Centrale postcode: 7870
 • Mazout: 1510 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-bauffe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Bauffe ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 en 3490 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle pakketten check jij specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bauffe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.ebem.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Bauffe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 besparen. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bauffe. Dan is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bauffe. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de betreffende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste leverancier. Onder andere Eneco, ENGIE + Trevion. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bauffe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bauffe en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bauffe

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Bauffe. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Bauffe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Lens bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7870. In deze regio kan je soms met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Antargaz diensten.