Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wannebecq

Op je gemak energie vergelijken in Wannebecq? Geholpen door www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wannebecq de beste deal heeft! Verder vind je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lessines
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wannebecq?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wannebecq. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wannebecq is op dit moment? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wannebecq, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in de tool ontdek je zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wannebecq

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Wannebecq heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lessines is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Wannebecq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lessines
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 35,90%
 • Postcodegebied: 7861
 • Verbruik Mazout: 2960 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-wannebecq

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Wannebecq bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 & 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je voorwaarden zoals type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wannebecq, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.antargaz.be. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wannebecq


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wannebecq. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Wannebecq. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals OCTA+, Essent + Antargaz. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wannebecq vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wannebecq en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wannebecq

Een groot deel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Wannebecq. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Wannebecq vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Lessines zien we steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7861. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Mega diensten.