Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thoricourt

Zonder problemen energie vergelijken in Thoricourt? Met behulp van de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Thoricourt voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s als verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Thoricourt?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Thoricourt. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thoricourt voor jou is? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Thoricourt, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Via selecties in de prijzenvergelijker check je zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Thoricourt

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Thoricourt betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Silly valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Thoricourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populaire CV: Atag
 • Groene stroom: 35,50%
 • Hoofdpostcode: 7830
 • Verbruik stookolie: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-thoricourt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Thoricourt is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract achterhaal jij specificaties als soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Thoricourt, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be of www.energypeople.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Thoricourt


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €290 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Thoricourt. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Thoricourt. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thoricourt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Thoricourt en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Thoricourt

De meeste organisaties leveren op dit moment groene stroom in Thoricourt. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Thoricourt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Silly zien we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7830. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent diensten.