Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bassilly

Zonder problemen energie vergelijken in Bassilly? Aan de hand van de Energiehunter vind je eenvoudig alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Bassilly de laagste prijs hanteert. Voorts tref je op energiehunter.be praktische info over topics zoals overstappen en salderen. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bassilly?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Bassilly. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 30 leveranciers. Deze lopen allemaal via het net van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bassilly voor jou is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bassilly, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in de prijzenvergelijker bekijk je moeiteloos een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bassilly

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Bassilly heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Silly wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Bassilly

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 34,90%
 • Postcode: 7830
 • Gem. mazout: 2860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-bassilly

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bassilly ligt dit gemiddeld op 1495 m3 + 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk pakket lees je gegevens m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bassilly, en de overstapbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bassilly


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bassilly. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bassilly. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt je nieuwe energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. De betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bassilly vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bassilly en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bassilly

Veel organisaties leveren momenteel groene stroom in Bassilly. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bassilly vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Silly bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7830. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Lampirus energie.