Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ghislenghien

Gemakkelijk energie vergelijken in Ghislenghien? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als bijv. Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ghislenghien het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je via de energievergelijker uitgebreide info over items als o.a. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ghislenghien?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Ghislenghien. Dit varieert van Eneco tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ghislenghien voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ghislenghien, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in onze vergelijker detecteer jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ghislenghien

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ghislenghien betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Ghislenghien

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 34,50%
 • Postcodegebied: 7822
 • Mazout consumptie: 2820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-ghislenghien

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ghislenghien gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 en 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement tref jij data over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ghislenghien, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ghislenghien


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: maak een sport van het overstappen in Ghislenghien. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ghislenghien. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + ZENO. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ghislenghien vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ghislenghien en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Ghislenghien

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Ghislenghien. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ghislenghien vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ath bestaan er diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7822. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ energie.