Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mainvault

Zonder problemen energie vergelijken in Mainvault? Middels www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Mainvault prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over topics als overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mainvault?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Mainvault. Van Lampirus tot aan Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig tellen we ruim 20 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mainvault is op dit moment? Voer direct de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mainvault, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhalen jullie moeiteloos een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mainvault

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mainvault is Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Mainvault

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 34,10%
 • Hoofdpostcode: 7812
 • Mazout consumptie: 2780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-mainvault

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Mainvault ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 plus 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk contract vind jij details met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mainvault, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.luminus.be en ook www.trevion.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mainvault


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Mainvault. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mainvault. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ebem. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mainvault vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mainvault en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Mainvault

Het merendeel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Mainvault. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Mainvault vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Ath kennen we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7812. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz juli 2024.