Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maffle

Gemakkelijk energie vergelijken in Maffle? Middels energiehunter.be achterhaal je supersnel alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Maffle de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je via de energievergelijker handige informatie over items als energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Maffle?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Maffle. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maffle is in juli 2024? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Maffle, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Maffle

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Maffle heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Maffle

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV Merk: Benraad
 • Groene energie: 33,70%
 • Hoofdpostcode: 7810
 • Mazout consumptie: 2740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-maffle

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Maffle is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 en nog eens 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement zoek je info met betrekking tot soort energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Maffle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een passende actie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Maffle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maffle. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Maffle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + Belpower. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Maffle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Maffle en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Maffle

Veel aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Maffle. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Maffle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Ath zijn er vele stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7810. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus juli 2024.