Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouvignies

Gemakkelijk energie vergelijken in Bouvignies? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je gemakkelijk alle bekende bedrijven zoals Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bouvignies de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen zoals gastarieven en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 380,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bouvignies?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Bouvignies. Van Poweo tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouvignies voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bouvignies, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker ontdekken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bouvignies

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Bouvignies betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ath is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Bouvignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 33,40%
 • Postcode: 7803
 • Mazout consumptie: 2710 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-bouvignies

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Bouvignies is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 + 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal jij gegevens met betrekking tot soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bouvignies, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Zoals www.engie.be en www.zeno.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bouvignies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €305 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Bouvignies. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bouvignies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent + Trevion. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bouvignies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bouvignies en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Bouvignies

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Bouvignies. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bouvignies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Ath onderscheiden we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7803. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus juli 2024.