Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Irchonwelz

Op je gemak energie vergelijken in Irchonwelz? Door gebruik te maken van onze website vind je eenvoudig alle erkende leveranciers als bijv. Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Irchonwelz prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op onze website belangrijke informatie over topics als gastarieven en tips om te besparen op energie. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Irchonwelz?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Irchonwelz. Van Antargaz tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Irchonwelz is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Irchonwelz, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Irchonwelz

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Irchonwelz heet Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ath is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Irchonwelz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene energie: 33,20%
 • Postcode: 7801
 • Aantal mazout liters: 2690 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-irchonwelz

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Irchonwelz ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3325 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement lees jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Irchonwelz, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Irchonwelz


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Irchonwelz. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Irchonwelz. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Irchonwelz vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Irchonwelz en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Irchonwelz

Het merendeel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Irchonwelz. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Irchonwelz vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Ath bestaan er vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7801. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Eneco juli 2024.