Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ploegsteert

Direct energie vergelijken in Ploegsteert? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle relevante aanbieders als o.a. Luminus en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ploegsteert de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s zoals energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ploegsteert?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Ploegsteert. Dat gaat van Essent tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ploegsteert voor jou is? Geef snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ploegsteert, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool detecteer jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ploegsteert

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Ploegsteert betreft Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Komen-Waasten is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Ploegsteert

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 32,70%
 • Postcodegebied: 7782
 • Verbruik stookolie: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-ploegsteert

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Ploegsteert ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 en nog eens 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk pakket lees jij voorwaarden over soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Ploegsteert, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Ploegsteert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ploegsteert. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ploegsteert. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bijv. Luminus, Lampiris of natuurlijk Watz. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ploegsteert vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ploegsteert en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Ploegsteert

Bijna alle energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Ploegsteert. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ploegsteert vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Komen-Waasten onderscheiden we diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7782. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Elegant overstappen.