Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Molenbaix

Gemakkelijk energie vergelijken in Molenbaix? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle interessante aanbieders als Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Molenbaix de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je via de energievergelijker handige info over thema’s zoals energiebelastingen en de slimme meter. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Celles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Molenbaix?

We zien nogal wat energieleveranciers in Molenbaix. Dit varieert van Antargaz tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Molenbaix voor jou is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Molenbaix, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker bekijkt men zonder problemen een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Molenbaix

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Molenbaix is Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Molenbaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Celles
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 32,10%
 • Centrale postcode: 7760
 • Mazout verbruik: 2580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-molenbaix

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Molenbaix is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal je specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Molenbaix, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be of www.trevion.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Molenbaix


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €325 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Molenbaix. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Molenbaix. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE + Poweo. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Molenbaix vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Molenbaix en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Molenbaix

Tal van energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Molenbaix. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Molenbaix vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Celles bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7760. In deze regio kan je soms heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ overstappen.