Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Obigies

Zonder problemen energie vergelijken in Obigies? Met behulp van onze website ontdek je eenvoudig alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Obigies de beste deal heeft! Tevens vergaar je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pecq
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Obigies?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Obigies. Dat loopt van Engie tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Obigies is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Obigies, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker bekijken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Obigies

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Obigies betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Pecq is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Obigies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pecq
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 31,50%
 • Postcode: 7743
 • Mazout: 2520 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-obigies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Obigies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 en 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract tref jij specificaties over type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Obigies, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Obigies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €300 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Obigies. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Obigies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste leverancier. Onder andere Eneco, Lampiris en Belpower. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Obigies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Obigies en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Obigies

Het gros van de maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Obigies. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Obigies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Pecq onderscheiden we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7743. In deze regio kan je soms vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant afsluiten.