Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Néchin

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Néchin? Via deze website vind je eenvoudig alle bekende maatschappijen als bijv. OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Néchin het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. gastarieven en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Néchin?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Néchin. Van Poweo tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Néchin is die past bij jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Néchin, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Néchin

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Néchin is Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Estaimpuis is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Néchin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene stroom: 31,00%
 • Postcodegebied: 7730
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2470 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-nechin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Néchin ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement tref jij details m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Néchin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Néchin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Néchin. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Néchin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent en Energy People. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Néchin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Néchin en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Néchin

Bijna alle energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Néchin. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Néchin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Estaimpuis zien we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7730. In de regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus afsluiten.