Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dottenijs

Snel online energie vergelijken in Dottenijs? Aan de hand van de Energiehunter check je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Dottenijs de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website praktische info over zaken als gastarieven en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moeskroen
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 285,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Dottenijs?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Dottenijs. Dit varieert van Antargaz tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dottenijs is op dit moment? Geef hierna jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Dottenijs, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de vergelijkingstool bekijkt men eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dottenijs

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dottenijs is Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Moeskroen wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Dottenijs

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Moeskroen
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 30,40%
 • Postcodegebied: 7711
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2410 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-dottenijs

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Dottenijs ligt dit gemiddeld op 1475 m3 + 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Van ieder contract bekijk je specificaties m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dottenijs, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.engie.be of www.poweo.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dottenijs


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €355 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Dottenijs. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Dottenijs. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dottenijs vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dottenijs en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Dottenijs

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Dottenijs. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Dottenijs vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Moeskroen bestaan er allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7711. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo abonnement.