Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bruyelle

Meteen energie vergelijken in Bruyelle? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Bruyelle de beste deal heeft! Verder bekijk je op deze pagina uitgebreide info over thema’s zoals verschillende aanbieders en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antoing
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 295,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bruyelle?

We zien best veel energieleveranciers actief in Bruyelle. Van Lampirus tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bruyelle is in juli 2024? Geef gelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bruyelle, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de energievergelijker ontdekt men eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bruyelle

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Bruyelle betreft Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Antoing is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Bruyelle

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Antoing
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 30,00%
 • Centrale postcode: 7641
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-bruyelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Bruyelle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van alle pakketten vind jij gegevens als soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Bruyelle, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be + www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bruyelle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €250 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: korter douchen
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bruyelle. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bruyelle. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de gekozen maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bruyelle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bruyelle en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bruyelle

De meeste aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Bruyelle. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bruyelle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Antoing bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7641. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz abonnement.