Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lesdain

Gemakkelijk energie vergelijken in Lesdain? Middels onze website vergelijk je probleemloos alle bekende maatschappijen als o.a. Mega & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Lesdain het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op deze website waardevolle informatie over zaken zoals gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lesdain?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Lesdain. Van Engie tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 35 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lesdain is? Vul snel de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lesdain, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lesdain

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lesdain betreft Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brunehaut wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Lesdain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 29,40%
 • Hoofdpostcode: 7621
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2310 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-lesdain

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Lesdain bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder abonnement lees jij info met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lesdain, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be of www.wasewind.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lesdain


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €375 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lesdain. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lesdain. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de nieuwe organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en Wase Wind. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lesdain vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lesdain en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Lesdain

Het gros van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Lesdain. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Lesdain vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Brunehaut zijn er vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7621. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie abonnement.