Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wez-Velvain

Eenvoudig energie vergelijken in Wez-Velvain? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle bekende leveranciers als bijv. Watz en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Wez-Velvain prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wez-Velvain?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Wez-Velvain. Dit loopt van Antargaz tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wez-Velvain is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wez-Velvain, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker vind jij gemakkelijk een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wez-Velvain

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wez-Velvain betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brunehaut is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Wez-Velvain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel groen: 29,30%
 • Postcodegebied: 7620
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2300 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-wez-velvain

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Wez-Velvain bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 en 3345 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder contract vind je gegevens m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Wez-Velvain, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be + www.trevion.be. De gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wez-Velvain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €330 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Wez-Velvain. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wez-Velvain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Comfort Energy. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wez-Velvain vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wez-Velvain en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wez-Velvain

Veel energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Wez-Velvain. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Wez-Velvain vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Brunehaut bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7620. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz tarieven.